Eduroam

eduroam

EDUROAM

Kdo lahko uporablja

Dostop do omrežja Eduroam je na voljo študentom/kam z aktivnim statusom in zaposlenim. Za vzpostavitev se potrebuje programsko nastavitev. Podatki za avtorizacijo so identični prijavi v VIS.

Linux

Ročna nastavitev - navodila so tukaj. Na voljo je tudi bash script datoteka preko CAT čarovnika, pri čemer naj se preveri ustreznost nastavitev - authentication in inner authentication, če ne deluje.

Windows

Preko spleta (torej potrebna bo internetna povezava oziroma pred tem z interneta prenešena zagonska datoteka) se namesti aplikacijo za Eduroam. UNI-LJ, zaposleni izbere Faculty of Arts, ostali Students.

Android

Ničesar ni potrebno nameščati. V seznamu omrežij se odpre nastavitve za Eudroam, sledi vnos uporabniškega imena in gesla. POMEMBNO je, da se vnese tudi anonimno identiteto, ki je: anonymous@ff.uni-lj.si

macOS

Namestitev se izvede preko CAT čarovnika. Pri tem je pomembna različica/verzija oprecaijskega sistema. Če na napravi že obstaja profil za Eduroam ga je potrebno odstraniti pred namestitvijo novega.

Pomoč pri namestitvi

V slučaju težav je uporabnikom na voljo pomoč v RC. Avtorizacija v omrežje Eduroam občasno ne deluje zaradi problematičnega strežnika na univerzi, ki je izven našega nadzora. Mi smo samo posrednik povezave.