Eduroam

eduroam

EDUROAM

Kdo lahko uporablja

Dostop do omrežja je na voljo vsem vpisanim študentom/kam in zaposlenim na fakulteti. Za dostop potrebujete programsko nastavitev. Podatki za avtorizacijo so enaki tistim, ki jih imate za VIS.

Linux

Ročna nastavitev - navodila so tukaj. Na voljo je tudi bash script datoteka preko CAT čarovnika, pri čemer vseeno še sami preverite ustreznost nastavitev, authentication in inner authentication, če ne deluje.

Windows

Preko spleta (torej potrebovali boste internetno povezavo oziroma pred tem z interneta prenešeno zagonsko datoteko) namestite aplikacijo za Eduroam. UNI-LJ, zaposleni izberete Faculty of Arts, ostali Students.

Android

Ničesar ni potrebno nameščati. V seznamu brezžičnih omrežij pojdite na nastavitve za Eudroam, vnesite uporabniško ime in geslo. POMEMBNO je, da vnesete tudi anonimno identiteto, ki je: anonymous@ff.uni-lj.si

macOS

Namestitev izvedete preko CAT čarovnika. Pri namestitvi je pomembna različica oprecaijskega sistema. Če že imate obstoječi profil za Eduroam le tega prvo zbrišite, preden nastavite novega.

Pomoč pri namestitvi

Če vam povezave ne uspe vzpostaviti se oglasite v RC, kjer vam bomo pomagali. Avtorizacija v omrežje Eduroam občasno ne deluje zaradi težav s strežnikom na univerzi, ki je izven našega nadzora.