LICENČNI POGOJI

Število besed: 190
Čas branja: 1 min

Vsak zaposleni je upravičen do ene NADGRADNJE operacijskega sistema Windows in do ene licence programskega paketa Microsoft Office. Nadgradnja pomeni, da uporabnik že ima obstoječo licenco, za katerokoli verzijo.

Ker nismo tehnična fakulteta nimamo programske opreme za študente.

Na podlagi pogodbe z Microsoft Slovenija (pogodbe nismo sklepali mi), je potrebno za operacijski sistem Windows licenco obnoviti vsakih šest mesecev.

To velja SAMO za operacijski sistem Windows, ki smo ga na PRENOSNIK ali stacionarni računalnik v rabi DOMA naložili mi. Verzija Enterprise.

To ne velja za operacijski sistem Windows, ki je prišel z računalnikom, ko je bil ta kupljen. To ne velja za stacionarne računalnike, ki se fizično nahajajo na fakulteti.

Pred iztekom licence sistem izpiše opozorilo v spodnjem desnem kotu.

Obnovitev licence je hiter in preprost postopek. Računalnik je, pred vklopom, potrebno s kablom priklopiti na fakultetno mrežo. Eduroam ne pride v poštev. S priklopom na fakultetno mrežo računalnik pride v stik s strežnikom na univerzi in licenca se obnovi za nadaljnjih šest mesecev. Sistem lahko tudi sam ponudi možnost aktiviranja ob zagonu, v tem primeru se izbere Aktivacija preko spleta.

Za to storitev je na voljo podpora v RC.