SKUPNE MAPE

Število besed: 214
Čas branja: 2 min

S poletjem 2018 se v predavalnicah uvaja TESTNA vzpostavitev skupnih map.

Narejeni sta dve mapi. Mapa kateder in mapa student. Računalniki na katedrih imajo nastavljeni obe mapi.

V 04, 011, 013 imajo študentski računalniki nastavljeno mapo student.

V mapo kateder se lahko spravlja gradiva, ki s tem postanejo na voljo na vsakem računalniku s to mapo. Vsebina mape je vidna vsem, ki uporabljajo katerikoli računalnik na katedru. Vsebino mape lahko vsi spreminjajo.

Preko mape student se lahko deli gradiva z vsemi študenti v učilnicah 04, 011, 013 in obratno. Študentje lahko delijo gradiva z računalnikom na katedru ali med sabo. Vsak uporabnik računalnika v 04, 011, 013 lahko vidi in spreminja vsebino mape student.

Mapi sta na namizju. Po vklopu računalnika si zna ta vzeti svoj časa preden se v celoti naloži in nato vzpostavi povezavo do skupnih map. Od trenutka, ko namizje postane vidno, naj se počaka vsaj 30 sekund.

Gradivno se v mapo kopira v predavalnici. Alternativno se lahko oglasi v RC in govori z Rokom. Za vsa vprašanja glede skupnih map: rok@ff.uni-lj.si, tel: 1465

Te mape niso namenjene trajnemu shranjevanju podatkov!!!

Testna vzpostavitev pomeni, da je prihodnost te storitve odvisna od načina in razširjenosti rabe, odziva uporabnikov in specifičnih tehničnih dejavnikov. To hkrati pomeni tudi možnost, da se storitev nenadoma ukine.