OPREMLJENOST PREDAVALNIC

Število besed: 308
Čas branja: 2 min

V vsaki predavalnici je računalnik, zaslon in zvočniki. Zaslon in projektor si delita sliko. Priklop prenosnega računalnika je možen v amfiteaterskih predavalnicah, Modri sobi, 029 (brez zvoka, šibek Eduroam signal), 119 (brez zvoka) in 535b.

Za priklop prenosnika se potrbuje VGA kabel in avdio kabel. Če prenosnik nima VGA izhoda bo potreben ustrezen pretvornik.

Računalniške učilnice:

V učilnici 013 je 20 računalnikov + kateder.
V učilnici 011 je 15 računalnikov + kateder.
V učilnici 04 je 14 računalnikov + kateder.

Od vseh uporabnikov se pričakuje, da opremo v splošnem ali znajo uporabljati ali se jo naučijo uporabljati. Če je potrebno se lahko rabo opreme demonstrira.

Remont

Remont predavalnic se načeloma izvaja tekom avgusta in septembra. To je čas izvajanja sprememb, kot je recimo namestitev dodatnih programov, za kar se je potrebno pravočasno dogovoriti. Pred pričetkom remonta pošljite e–mail na albert@ff.uni-lj.si, tel: 1083

Priskrbite program ali URL naslov. Če želeni program zahteva plačljivo licenco je potrebno priskrbeti tudi to. Vse spremembe izven rednega remonta so težavne zaradi zasedenosti predavalnic. Tudi v tem primeru se pravočasno obrnite na Alberta z vsemi potrebnimi informacijami. Predlagamo, da se program namesti tekom vaših predavanj ali vaj.

Splošni napotki

Če na računalniškem zaslonu, projektorju ali TV zaslonu ni slike, se preveri ali so računalnik in ostale naprave prižgane.

Če se računalnik ne odziva, se pritisne in nekaj sekund drži gumb za vklop, da se računalnik ugasne. Nato se računalnik ponovno vklopi.

Če projektor ali TV ne kaže slike, ta pa je vidna na računalniškem zaslonu, se spremeni oziroma izbere vir signala z daljinskim upravljalcem.

V primeru težav z delovanjem računalnika se pokliče na 1083 ali pošlje e–mail na prijavanapak@ff.uni-lj.si. Takojšni odziv ni vedno možen, zaradi drugih obveznosti, je pa težava vedno odpravljena v najkrajšem možnem času.

Avdio-Video oprema

Težave z ozvočenjem, mikrofoni, projektorjem ipd se javi na zdravko.galic@ff.uni-lj.si, tel: 1069, soba: 034